07 November 2011

Kisa raamatukogude ja Cartlandi ümber

...jätab mind, kui maaraamatukoguhoidjat külmaks. Pigem on vist häält tõstnud lugejad.
Kui võtta rahaliselt, siis menukirjandusele kulutatud summa on mõni protsent kogu raamatukogule eraldatud raamaturahast. Tavaliselt proovin osta neid raamatuid allahinnatult ja võimalikult soodsalt. Ka meie raamatukogu fondist ei moodusta need olulist osa.
Mõnedest kommentaaaridest paistaks nagu raamatukoguhoidjad propageeriks neid kergemaid raamatuid. Kuid kas olete näinud mõnes raamatukogus näitust pühendatud Nora Robertsi või Barbara Cartlandi loomingule? Ma loodan, et mitte. Tavaks on saanud, et raamatukogud propageerivad kõigest väest eelkõige Eesti kirjandust ja maailmakirjanduse paremikku, ka lastekirjandust ja teadmiskirjandust.
See, et lugeja laenab raamatukogust Cartlandi, on tema otsus ja soov. Peame ju kõiki lugejaid kohtlema võrdselt ja osutama teenust kõigile elanikkonna kihtidele ja austama lugeja soovi.
Eriliselt keerulises seisus on arvatavasti päris väiksed maaraamatukogud, kes peavad tegema raskeid otsuseid, mida siis ikkagi osta raamatukogusse kui aastas jätkub raha paarisaja raamatu jaoks?
Loodan, et Allikukivi raamatukogu 19000 raamatu hulgast leiavad lugejad endale sobiva ja ega muud kui: TULGE JULGESTI RAAMATUKOKKU!